Scholen

Zongen jullie écht? Hoe kunnen jullie zo hard zingen zonder microfoon? Waar hebben jullie leren zingen?

Zomaar een greep uit vragen van nieuwsgierige leerlingen na een voorstelling.

Samen met klasgenootjes in een theaterzaal of in de eigen school kunnen kinderen in het basisonderwijs op een speelse manier kennismaken met ‘opera’. Onze voorstellingen sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen, waardoor het normaal toch wat ‘zwaardere’ opera genre lichtvoetig en zeer toegankelijk wordt. Voorbereiding in de klas, zoals het oefenen van een lied uit de voorstelling, verhoogt de betrokkenheid bij onze voorstellingen. Luid galmend imiteren de kinderen het opera zingen bij het verlaten van de zaal. De toon is gezet!

Lespakket, competenties en doelgroep

Het lespakket bij de voorstelling bevat opdrachten ter voorbereiding op de voorstelling. De kinderen kunnen o.a. alvast kennismaken met de personages. De volgende competenties komen aan bod:   

  • ​​receptief vermogen: kijken naar cultuur 
  • reflecteren op cultuur en eigen gedrag en keuzes.

Doelgroep van de voorstelling zijn basisschoolkinderen uit de groepen 3 en 4. Een voorstelling kan door 30 tot 250 kinderen worden bijgewoond. Er kunnen maximaal 2 voorstellingen per dag worden gespeeld.                                                 

Via Kunstbalie Brabant zijn onze filmpjes ook te vinden op www.klunky.nl: personages uit Koninginnesoep worden voorgesteld: in zoekmenu naar Koninginnesoep, klik op ‘naar de opera’.

 

 

E-mail:

info[at]operadolleboelja.nl
of vul een contactformulier in

Telefoon:

Evelien Asberg: 06 - 165 44 942
Ron Vervuurt: 06 - 123 09 226

 

 

 

Actueel