Voorstellingen


Koninginnesoep

Het libretto is gebaseerd op een kinderboek Tussen Koksmuts en Kroon, geschreven door Heidi Koren. Het verhaal, Koninginnesoep, gaat over prinses Stefanie die verliefd wordt op de chef-kok van het kasteel. De vader van de prinses, de koning, wil echter dat zijn dochter gaat trouwen met Prins Knotsenstein. Deze prins uit het buurland valt bij de prinses absoluut niet in de smaak, zeker nu zij verliefd is geworden op die vrolijke man die vol overgave en passie doet waar hij goed in is: koken! Wordt deze soep zo heet gegeten als ze wordt opgediend?

De muziek van Koninginnesoep bestaat uit een verzameling van aria’s en duetten uit opera’s van diverse componisten als Mozart, Verdi en Humperdinck.

Na afloop krijgen de kinderen een kleine traktatie klaargemaakt door de kok.

Koninginnesoep is een kinderopera die zowel op school als in het theater gespeeld kan worden. Deze productie heeft tot doel kinderen door middel van het verhaal over de eigenzinnige prinses Stefanie bewust te maken van eigen wil en wensen. Het verhaal laat zien dat denken buiten geijkte kaders de vrijheid biedt tot het maken van keuzes die niet altijd in de lijn van de verwachting liggen. Opera is een vorm van muziektheater waar kinderen niet of nauwelijks mee in aanraking komen. Ook deze vorm is dan een illustratie hoe een verhaal op een andere manier verteld kan worden dan door het lezen of laten voorlezen van een boek.

Het kakelverse stel Papageno en Papagena uit de beroemde opera de Toverfluit van Mozart rent rond als een kip zonder kop. Papageno, de vogelman, wil even lekker ontspannen, maar dan heeft Papagena een grote verrassing...‚Äč

Ei! Muziektheatervoorstelling van Opera Dolleboelja. In 2 versies beschikbaar: een korte en een lange voorstelling!

Verliefd
Nodine en Pelle
geheimzinnige stemmen over het water
donkere wolken pakken samen
stilte voor de storm
hoe overleven zij...

Draaikolk

Nodine woont rustig samen met haar opa aan een mooi meer en haar vriendje heet Pelle. Op een dag verschijnt plots de mysterieuze Sharon voor Nodine. Wie is zij? En waarom wordt Nodine zo aangetrokken door het gezang van Sharon en haar vriendenclub? Nodine wordt meegezogen  in een andere wereld en brengt daarmee Pelle in levensgevaar. Overleven Pelle en Nodine dit noodweer? En welke rol speelt die geheimzinnige glazen bol die Nodine van haar opa krijgt voor haar 16e verjaardag?

Trek je waterdichte jas aan en laat je meeslepen in.... Draaikolk

Draaikolk gaat over ontdekken wie je bent en wie of wat echt belangrijk voor je is. Na het succesvolle Koninginnesoep komt Opera Dolleboelja met een nieuwe muziektheatervoorstelling waarin stevige eigentijdse klanken samengaan met klassieke opera. Een spannende familievoorstelling voor 6+.

"En zo beleef ik elke nacht deze nachtmerrie opnieuw en dan roep ik in paniek: waren mijn zonen maar zwanen dan konden zij haar redden". Een wrede vloek rust op de familie van De Baron: waterkobold Kródol tovert zijn 6 zonen als zwanen in de reling van de brug, en dochter Marlinde moet 7 jaar lang, 7 dagen per week en 7 uur per dag goud voor de kobold spinnen. Waarom? Komt de Baron van zijn nachtmerries af? Zal de betovering verbroken worden?Tragikomische korte voorstelling van 20 minuten, geschikt voor elke lokatie.

 

E-mail:

info[at]operadolleboelja.nl
of vul een contactformulier in

Telefoon:

Evelien Asberg: 06 - 165 44 942
Ron Vervuurt: 06 - 123 09 226

 

 

 

Actueel